modelontwikkeling  •  modeltoepassing  •  auditing  •  projectondersteuning

Verkeersmodellering en data-analyse

Over Ons

Onze samenleving is continue in beweging.
Bij het maken van verplaatsingen willen wij snel en eenvoudig van deur-tot-deur kunnen reizen. Ook de logistieke sector is gebaat bij een robuust en betrouwbaar transportsysteem. Maar hoe doen we dat over 20 of 30 jaar? Veel zal afhangen van technologische en demografische ontwikkelingen.

 

De overheid stuurt hierbij op een veilig, robuust en duurzaam mobiliteitssysteem met een minimale impact op onze leefomgeving. Naast de realisatie van nieuwe voorzieningen liggen er ook kansen voor het beter benutten van de reeds bestaande infrastructuur

 

Sinds 2001 ontwikkelt 4cast verkeersmodellen en voert data-analyses uit die door verschillende overheidsorganisaties worden gebruikt bij hun mobiliteitsbeleid voor de korte- en lange termijn.

Ook werken we met openbaar vervoer bedrijven, collega adviesbureaus en vertegenwoordigers van lokale belangen organisaties aan nieuwe planconcepten.

 

Mogelijk kunnen wij u helpen met uw mobiliteitsvraagstuk.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

TEAM 4cast

Diensten

Team

Het 4cast team bestaat uit een klein maar vakkundig team. Door onze compactheid staan wij dichtbij de klant en zijn al onze teamleden inzetbaar op het gehele projectproces.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent, wil je meer weten over werken bij 4cast? Neem gerust contact op met één van onze collega’s.

Jeroen Belt
Jeroen Belt
Partner/Adviseur

Jeroen is afgestudeerd als verkeerskundig ingenieur aan de TU Delft (2008). Sindsdien heeft Jeroen gewerkt aan een breed scala van verkeersonderzoeken, van lokaal tot (boven)regionaal schaalniveau. Daarnaast is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling en actualisatie van diverse verkeersmodellen. Hij heeft uitgebreide kennis van zowel statische als dynamische verkeersmodellen. Jeroen is analytisch sterk en weet uitkomsten op een eenvoudige en heldere manier uit te leggen.

Riemer Smid
Riemer Smid
Partner/Adviseur

Riemer is een resultaatgerichte verkeerskundig adviseur, in 2012 studeerde hij af aan de TU Delft (Transport en Planning). Riemer heeft ervaring met het ontwikkelen, actualiseren en toepassen van diverse soorten verkeersmodellen. Naast de reguliere verkeerskundige pakketten werkt hij veel met Python en QGIS. Waar het kan automatiseert Riemer elk werkproces en door zijn programmeerskills is hij sterk in het maken van allerlei verkeerskundige tools.

Wilco Heemrood
Wilco Heemrood
Adviseur

Wilco Heemrood heeft in 2018 de opleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Inmiddels heeft hij ervaring opgedaan met diverse gemeentelijke modelstudies en daarnaast ook NRM-studies. Naast statische modellering is Wilco gespecialiseerd in microsimulatie, waar zijn pragmatische werkwijze goed kan worden benut. Duidelijke communicatie binnen projecten staat bij hem centraal.

Peter Mijjer
Peter Mijjer
Directeur/Adviseur

Peter is medeoprichter van 4cast en is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (vakgroep Verkeer). Hij heeft ruime ervaring op het gebied van diverse aspecten van verkeer en vervoer op het gebied van verkeers- en vervoersmodellen. Hij is meer dan 30 jaar actief betrokken bij de ontwikkeling en toepassingen van LMS en de NRM’s. Hij heeft specifieke kennis van het schatten van herkomst-bestemmingsmatrices en het toedelen van het verkeer aan weg- en openbaar vervoernetwerken.

Dick Bakker
Dick Bakker
Partner/Adviseur

Dick is van origine wiskundige en is ruim 25 jaar betrokken bij het de ontwikkeling en toepassing van het LMS/NRM. Hij heeft een sterk analytisch vermogen en kent alle aspecten van QBLOK en de basismatrixschatting. Dick heeft het overzicht over het totale modelsysteem en weet daardoor hoe belangrijk de details zijn en dat nauwkeurig werken een vereiste is. Wanneer er problemen opgelost moeten worden is Dick op zijn sterkst.

Mark van Raaij
Mark van Raaij
Partner/Adviseur

Sinds de afronding van zijn studie Civiele Techniek (Infrastructuur) aan de TU Delft in 1998, is Mark werkzaam als adviseur in de wereld van de verkeersmodellering.
Mark hecht veel waarde aan de vertaling van theorie naar de dagelijkse praktijk. Het in stand houden van korte, directe communicatielijnen binnen projecten is voor hem dan ook essentieel. Mark werkt graag procesmatig én inhoudelijk aan projecten. Hierbij is hij in staat zijn inhoudelijke kennis over te brengen op verschillende kennisniveaus.

Contact

4cast B.V.

Schipholweg 122
2316 XD Leiden
KvK: 50206435

071 513 9122
 info@4cast.nl
linkedin

Wij zijn gehuisvest in het Kantorenhuis te Leiden, gelegen op 400 meter van het Leiden Centraal station. Bij ons kantoor is parkeergelegenheid.